Ga naar hoofdinhoud
Erkende particulier en zakelijke verhuizingen 

Kunsttransport en museaaltransport

Voor het transport van museale stukken, kunst, antiek en ook voor beelden bent u bij Vlaming Arthandling aan het juiste adres. Of het nu gaat om kunsttransport voor een enkel stuk of een volledige collectie Vlaming draagt zorg voor het op een juiste wijze van verpakken en transporteren. Het verhuizen van kunststukken heeft zijn eigen werkwijze, er moet rekening gehouden worden met temperatuur, vochtigheid en trillingen. Daarnaast is ieder stuk uniek en niet vervangbaar.

Kunstverhuizing Verhuisbedrijf Vlaming
Kunstopslag Verhuisbedrijf Vlaming
Kunstopslag Verhuisbedrijf Vlaming
Kunstopslag Verhuisbedrijf Vlaming

Verpakkingswijze kunst

Van belang is dat onze medewerkers de items kunnen inschatten en op de juiste wijze kunnen verpakken. Hiervoor is de ervaring en opleiding van onze gediplomeerde arthandlers van belang. Zij weten welke materialen voor welk kunststuk nodig is. Afhankelijk van de omstandigheden, waarden en transportroute kan er gekozen worden voor het verpakken in zuurvrij noppenfolie, het gebruik van een transportkist of het speciaal op maat laten maken van kisten.

Inventarisatie

Indien gewenst kunnen wij tijdens het inpakken van de kunst een inventarisatie maken doormiddel van een foto met een uniek nummer. Aan de hand van deze inventarisatie kunt u uw kunstcollectie beheren en inzien, bij het ophangen van de kunst kunt u op eenvoudige wijze aangeven waar uw kunstwerk op dat moment hangt.

Opslag

Naast het verpakken, vervoeren en plaatsen of ophangen van de kunststukken kunnen wij u ook de opslag voor u verzorgen. In een afgesloten geklimatiseerde ruimte waar temperatuur en vocht geregeld worden kunnen uw goederen geplaatst worden. De ruimte is beperkt toegankelijk op een beveiligde locatie.

Ervaring in kunsttransport

Vlaming verhuizingen draait al even mee en mocht in 1939 meehelpen met het kunsttransport van de beroemde Nachtwacht uit het Rijksmuseum. De Nachtwacht werd uit voorzorg geëvacueerd. Eerst ging het schilderij van het Rijksmuseum naar kasteel Radboud in Medemblik. Daar werd het uit de lijst gehaald en opgerold naar een kunstbunker bij Castricum overgebracht. Via Heemskerk komt de Nachtwacht in april 1942 in de Sint Pietersberg terecht, waar het schilderij veilig blijft tot het einde van de oorlog. (bron: www.annefrank.org)

“Wij hadden tijdelijk extra opslagruimte nodig, dit was geen enkel probleem voor Vlaming Verhuizingen”

Fam. de Ridder

Niets dan lof voor iedereen. Vanaf het eerste contact met dhr. Vlaming viel er een last van mij af. Ik voelde me in goede handen. Die eerste indruk is waargemaakt. Heel veel dank

Lilian Oostrom
Back To Top