Ga naar hoofdinhoud
Erkende particulier en zakelijke verhuizingen 
Verhuisservice Amsterdam met Verhuisdozen

Verhuistips van Vlaming Verhuizen

Goed voorbereid verhuizen? Bekijk hier onze verhuis tips!

Het is zo ver, jullie gaan verhuizen van jullie oude huis naar een nieuwe woning. Kun je wel wat verhuistips gebruiken? Waar houd je allemaal rekening mee en hoe kun je alles goed laten verlopen? Met onze ervaring hebben wij speciaal voor jou de beste tips voor verhuizing verzameld.

Verhuistips checklist

Verhuistip 1 – Verhuismateriaal huren of kopen

Kun je nu het beste verhuismateriaal huren of is verhuismateriaal kopen een betere optie wanneer je gaat verhuizen? Beide hebben hun eigen voordelen. Verhuisdozen huren is een fijne optie, omdat je goedkoop uit bent per doos. Daarnaast ben je ook snel weer van de rommel af. Toch heeft verhuisdozen kopen ook voordelen. Zo heb je een langere periode om je inboedel te verpakken. Ook kun je de spullen voor langere tijd opslaan, zonder extra uitgaven te hoeven doen voor verlenging van de huur. Sla je inboedel veilig op via een erkende verhuizer, klik hier om de opslagmogelijkheden te bekijken.

Verhuistip 2 – Tips verhuisdozen inpakken

Het categoriseren van de dozen behoort ook tot onze tips voor verhuizen. Het is handig om te categoriseren door middel van ruimtes in het huis, zoals de keuken, woonkamer, slaapkamer of tuin. Eventueel kun je kort toevoegen welke items er precies in de doos zitten. Zorg bij het labelen van de dozen dat het label goed zichtbaar is wanneer je de dozen gaat stapelen.

Verhuistip 3 – Breekbare items

Veel kostbare of breekbare items in huis? Deze moeten natuurlijk veilig vervoerd worden naar het nieuwe huis. Een van onze voor de hand liggende, maar goede verhuistips is het gebruik van bubbelplastic of noppenfolie. Ook oude kranten, papiersnippers of piepschuim kunnen je waardevolle spullen goed beschermen tegen de rit. Je kunt de dozen met servies ook combineren met hand- en theedoeken voor extra bescherming. Vlaming verhuizen is gespecialiseerd in het vervoeren van kostbare items. Met name piano verhuizen doen wij regelmatig.

Verhuistip 4 – Zware items

Één van de lastigste klusjes is de vriezer of koelkast verhuizen. Het zijn zware en massale items, die je op de juiste manier van A naar B moet brengen. Zorg allereerst dat je de koelkast goed schoonmaakt. Haal alle vloeistoffen en dranken uit de koelkast en verwijder ook eventuele glazen platen.

Wanneer wij de apparatuur vervoeren en geen trap af hoeven te lopen, kun je de vriezer tot het laatste moment aanlaten. Wanneer je deze als laatste inpakt, kunnen de items in de vriezer bevroren blijven. Bij voorkeur moet een koelkast, met beleid, staand worden verplaatst. Wanneer je een vriezer of koelkast liggend vervoert, wacht dan een aantal uur met het aansluiten ervan. Is dit niet het geval, dan kun je het apparaat gewoon direct weer aansluiten.

Verhuistip 5 – Prioriteiten

Daarnaast is het verstandig om spullen te verzamelen die voor jou “prioriteit” hebben in het nieuwe huis. Denk hierbij aan alle belangrijke items voor dagelijks gebruik. Misschien wil je alvast een bepaalde kamer bewoonbaar maken? Zorg dan dat deze items prioriteit krijgen! Deze plaatsen wij dan binnen handbereik.

Verhuistip 6 – Wel of niet inpakken?

Als laatste zijn er nog bepaalde items waarover te discussiëren valt. Kun je deze nu beter wel of niet inpakken? Een van de meest gemaakte fouten is het koffiezet apparaat inpakken. Doe dit liever niet, maar zorg dat de koffie is doorgelopen als de verhuizers komen. Daarnaast kun je ook kleding beter niet opbergen in een “standaard verhuisdoos”. Wij werken met speciale kledingdozen, waardoor de kleding op de hangers kan blijven. Zo hoef je na de verhuizing niet ook nog eens alles opnieuw te strijken, maar kan dit regelrecht de kast in!

 

Back To Top