Ga naar hoofdinhoud
Erkende particulier en zakelijke verhuizingen 
Verhuisbedrijf Vlaming

Top 10 meest gemaakte fouten tijdens een verhuizing

Verhuizen doe je gelukkig niet ieder jaar. En geloof ons dat moet je ook echt niet willen. Daarom dit blogbericht om je te behoeden voor de meest gemaakte fouten. Dit scheelt je weer een hoop stress tijdens de verhuizing. Graag gedaan!

 1. Te laat beginnen
  Ja echt, je kunt niet vroeg genoeg beginnen! Zodra je weet dat je gaat verhuizen kun je het beste direct offertes opvragen bij verhuisbedrijven. Geloof het of niet, maar verhuisbedrijven hebben het hartstikke druk. En je wilt natuurlijk wel alles goed plannen en verhuizen wanneer het jou uitkomt. Ook heb je hierdoor meer tijd voor alle andere dingen die je nog moet regelen.
 1. Vergeten adreswijzigingen door te geven
  Adreswijzigingen doorgeven kost veel tijd en hier moet je niet te lang mee wachten. Begin met het maken van een lijstje van alle belangrijke instanties, zoals de gemeente. Overheidsdiensten gaan vaak automatisch via de gegevens die de gemeente van je heeft. Dat scheelt er weer een aantal.
  Tipje: kijk eens naar je automatische incasso’s, dan weet je direct bij welke bedrijven je een contract/abonnement hebt en waar je dus je adres moet wijzigen.
 1. Belangrijke spullen kwijtraken
  Als je gaat inpakken is het aan te raden om je belangrijke documenten apart te houden. Zo hoef je niet in dertig verhuisdozen op zoek te gaan naar je paspoort.
 1. Verhuisdozen niet labelen
  Al je spullen inpakken, alle dozen verhuizen en dan mag je alles weer uitpakken. Maar in welke doos had je nou welke spullen gedaan? Om ook dit proces gemakkelijker te maken voor jezelf, maar ook voor bijvoorbeeld de verhuizers is het handig om op de doos te schrijven bij welke ruimte of kast de spullen horen. Dus bijvoorbeeld: woonkamer, dressoir, slaapkamer 1, slaapkamer 2 en keuken.
 1. Geen vrije parkeerplaats
  Wat is er erger dan dat de verhuiswagen aan komt rijden en dat er dan geen plek is voor de deur. Het kost je namelijk veel extra tijd en energie als je al die dozen en spullen ook nog eens twee straten door moet tillen. Het is daarom handig om een parkeerplaats te reserveren voor op de dag van de verhuizing.
 1. Te weinig hulp
  We blijven het zeggen, het is altijd meer werk dan je denkt. En iedereen die wel eens is verhuisd weet hier alles van. Houd bijvoorbeeld ook rekening met hoeveel hulp de mensen die je komen helpen je kunnen bieden. Je kunt namelijk niet dezelfde hulp verwachten van je zusje van 16 jaar als van je oom van 40 jaar.
 1. Koffieapparaat inpakken
  Je bent zo druk bezig met alles inpakken dat je ook zonder erover na te denken het koffiezetapparaat inpakt. Maar wat moet je nu zonder koffie op de dag van de verhuizing. Houd deze dus apart zodat je in je nieuwe huis op zijn minst even een kopje koffie kunt drinken en aanbieden aan alle hulp.
 1. Niet ontwateren van je wasmachine
  Het vergeten te ontwateren van je wasmachine levert je weer extra tijd op, die je op de verhuisdag eigenlijk niet kunt missen. Zorg er dus voor dat je de wasmachine minstens één dag van tevoren ontkoppelt van stroom en water. Vervolgens vind je aan de onderkant een klepje met daarachter het filter. Neem een emmer of teiltje om het water op te vangen. Je kunt nu langzaam het filter openen en het water eruit laten lopen. Door de wasmachine licht te kantelen weet je zeker dat al het water eruit is. Als het water eruit is kun je het filter weer vastdraaien.
 1. Vergrendelen van je wasmachine
  Tijdens het vervoeren van je wasmachine is het aan te raden om de trommel vast te zetten met transportbouten. Deze trommelbeveiliging zorgt ervoor dat de trommel niet heen en weer kan schudden tijdens het vervoer. Zo zorg je ervoor dat je wasmachine niet beschadigd.
 1. Verhuislift
  Woon je niet op de begane grond en heb je geen lift, een klein trappenhuis, zware en/of grote meubels? Dan is het aan te raden om ook een verhuislift te huren. Met deze verhuislift kun je gemakkelijk je spullen van boven naar beneden verplaatsen.

Kortom verhuizen kost erg veel tijd en brengt veel stress met zich mee. Het allerbelangrijkste is, onderschat het niet! Maak checklists en begin op tijd!
Veel succes met de verhuizing!

verhuizen Amsterdam 1 door Vlaming Verhuizingen

Back To Top