Ga naar hoofdinhoud
Erkende particulier en zakelijke verhuizingen 

Hoe het allemaal begon…

Historie
Jacob Vlaming was de oprichter van het bedrijf Jb. Vlaming en Zonen BV in 1885 te Amsterdam. Deze ondernemende man begon met paard en wagen goederen te transporteren van en naar Amsterdam. Toen noemde men dit ‘kruierij”. Jacob was medeoprichter van de Kruijersbazen vereniging “door eendracht verbonden”, een voorloper van de huidige organisatie van Erkende Verhuizers. Als kruijersbaas was Jacob van alle markten thuis en deed zowel particuliere als zakelijke verhuizingen.

De tweede wereldoorlog
Al in de beginjaren 1930 werd voor verder liggende bestemmingen paard en wagen vervangen door gemotoriseerd vervoer. Tijdens de tweede wereldoorlog was er echter geen brandstof meer te krijgen en werden de paarden en wagens weer ingezet. Veel antiquairs en ’s werelds grootste antiekveilinghuis “Frederik Muller” behoorden tot de klanten van Jb Vlaming en Zonen BV. In de eigen opslagruimtes zijn gedurende de tweede wereldoorlog de inventarissen van joodse antiquairs en particulieren bewaard. Na de oorlog konden zij weer over hun ongeschonden inventarissen beschikken.

Verhuisbedrijf Vlaming
Verhuisbedrijf Vlaming

Groei in de 20e eeuw
Van 1912 tot begin jaren ’80 was het verhuisbedrijf gevestigd in de Amsterdamse Pijp. Inmiddels was de derde generatie druk aan het werk in het familiebedrijf en groeide het bedrijf uit hun jasje. De locatie in de binnenstad werd verruild voor het nieuwe en toegankelijkere Amsterdam Zuidoost. Vanaf dat moment werd de zakelijke markt steeds belangrijker en werd het dienstenpakket van Verhuisbedrijf Vlaming uitgebreider en complexer.

Moderne tijden
Uiteindelijk werd ook de vestiging in Amsterdam Zuidoost te klein en werd er gekozen voor de huidige locatie in Diemen, op de rand van Amsterdam. Hier werd in eigen beheer een modern bedrijfsgebouw ontwikkeld en deze locatie werd in 2003 in gebruik genomen. Bijna 10 jaar later voldoet deze plek nog steeds aan alle eisen van deze tijd. Het wagenpark bestaan niet meer uit paard en wagen maar bestaat uit luchtgeveerde vrachtwagens en een verhuiswagen met autolaadkraan. Daarnaast beschikken wij over de modernste opslagmogelijkheid die op dit moment op de markt kan worden gebruikt.

Vlaming Verhuisbedrijf Logistiek

Visie
Verhuisbedrijf Vlaming is still going strong en nog steeds een familiebedrijf. Inmiddels is de vierde generatie Vlaming alweer druk doende met dezelfde ondernemingslust waarmee Jacob Vlaming dit bedrijf startte. De visie van het bedrijf is dat zorg en aandacht voor uw verhuizing standaard is en dat heeft zijn weerslag in de manier van werken. Met alle medewerkers van Verhuisbedrijf Vlaming maken zij uw verhuizing, klein of groot tot een succes en een positieve ervaring om op terug te kijken.

Back To Top