Ga naar hoofdinhoud
Erkende particulier en zakelijke verhuizingen 
beste tijd om te verhuizen

Wanneer is de beste tijd om te verhuizen?

Gaat u binnenkort verhuizen naar omgeving Amsterdam, maar weet u nog niet precies wanneer? In deze blog vertellen we over de factoren die invloed hebben op het beste seizoen om te verhuizen. Hier vindt u alle informatie over wanneer het ideale moment is om te verhuizen in en rondom onze hoofdstad.

Wat zijn de piekperiodes voor verhuizingen?

Er zijn verschillende piekperiodes voor verhuizingen in Amsterdam gedurende het jaar. Deze periodes zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het weer, de economie en speciale evenementen. Als u van plan bent om te verhuizen naar Amsterdam, is het belangrijk om rekening te houden met deze piekperiodes.

De lente is over het algemeen de drukste periodes voor verhuizingen in Amsterdam. Dit komt voornamelijk door het aangename weer en de lange dagen die meer tijd bieden voor een verhuizing.

Daarna is de herfst een populair seizoen om te verhuizen. De zomer is dan voorbij en veel mensen zien dit moment om fris te beginnen. De dagen zijn wat korter geworden, maar het wordt niet zo snel donker als in de winter.

Het beste seizoen om te verhuizen

Hoewel de lente een piekperiode is voor verhuizingen, hoeft dat niet te betekenen dat dit ook het beste seizoen is voor u. Het hangt namelijk ook af van persoonlijke zaken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Heeft u kinderen en gaan deze naar de basis- of middelbare school?
  • Moet u uw huis nog verkopen?
  • Hoe ver gaat u verhuizen?
  • Kunt u vrij krijgen van uw werk?
  • Wilt u een erkend verhuisbedrijf inschakelen?

Verhuizen buiten het hoogseizoen

De zomer is niet zo’n drukke verhuisperiode als de lente en winter. Zomers kunnen warm zijn, waardoor verhuizen nog zwaarder wordt. Daarnaast gaan veel mensen op vakantie tijdens deze periode. Het voordeel aan verhuizen in de zomer is dat kinderen zomervakantie hebben. Hierdoor kunnen gezinnen gemakkelijker verhuizen, zonder de schoolactiviteiten van hun kinderen te onderbreken. Kinderen kunnen na de zomervakantie ook makkelijker beginnen op een andere school.

Het minst populaire seizoen om te verhuizen is de winter. Veel mensen hebben het dan druk met (het plannen van) de feestdagen. Bovendien is de winter koud, regenachtig en het is kort licht. Dat betekent wel dat er meer tijd (en zin) is om te klussen in huis. U kunt in de winter uw nieuwe huis klaarmaken voor de lente.

Verhuizen buiten het hoogseizoen betekent vaak ook minder drukte op de weg.

In welk seizoen u ook gaat verhuizen: het is altijd belangrijk om op tijd een offerte aan te vragen bij ons verhuisbedrijf Amsterdam. Buiten het hoogseizoen is de kans echter wel groter dat er meer beschikbaarheid is.

Verhuizen in het hoogseizoen

Komt verhuizen in de piekperiode het beste uit? We geven u tips om tijdens de drukke periode zo zorgeloos mogelijk te verhuizen.

Plan ruim van tevoren

Het is belangrijk om ruim van tevoren te beginnen met plannen wanneer u in een drukke periode gaat verhuizen. Zo heeft u genoeg tijd om alles goed voor te bereiden en eventuele problemen op te lossen voordat ze ontstaan. Begin minimaal 6 tot 8 weken van tevoren met het inpakken van spullen die je niet dagelijks gebruikt.

Huur professionele hulp in

Ons erkend verhuisbedrijf Amsterdam heeft al meer dan 130 jaar ervaring met verhuizingen in en rondom Amsterdam. Zo zijn we ook actief als verhuisbedrijf Haarlem, verhuisbedrijf Almere, verhuisbedrijf Amstelveen en nog meer omliggende gebieden. We kunnen u helpen u van A tot Z, of het nu om een grote en kleine verhuizing gaat. U kunt zelf kiezen van welke diensten u gebruik wil maken.

beste tijd om te verhuizen

Uw inboedel opslaan

In drukke periodes kan het voorkomen dat u uw oude woning al uit moet, terwijl u nog geen sleutel heeft van uw nieuwe woning. In dit geval kan het handig zijn om gebruik te maken van onze opslagfaciliteiten. Hier kunt u superveilig uw inboedel tijdelijk opslaan totdat u ze kunt verhuizen.

Houd rekening met drukte

In drukke periodes kan het verkeer ook extra druk zijn, vooral in grote steden. Plan daarom goed welke route je gaat nemen en hou rekening met eventuele files of wegwerkzaamheden. Blijf dus flexibel, want de zaken kunnen anders lopen dan gepland.

Wanneer verhuizen?

Het kiezen van een slimme verhuisdatum in de omgeving van Amsterdam vereist wat voorbereiding en planning. Houd rekening met factoren zoals het weer en feestdagen, beschikbaarheid van verhuisbedrijven en voldoende voorbereidingstijd. Door hier op tijd aan te denken en flexibel te zijn met uw datum, kunnen we er samen voor zorgen dat u zorgeloos verhuist.

 

Back To Top